Kwaliteitstool

Type publicatie: 
Onderzoek
Verschijningsdatum: 
wo 13/11/2013

Deze kwaliteitstool is een leidraad voor een kwaliteitsvol vakantiebeleid van Brusselse vakantie-initiatieven. Per thema bundelt de tool vragen, documentatie en goede praktijkvoorbeelden vanuit het werkveld. De tool is een work-in-progress. Heb je aanvullingen? Mail ze naar jeugddienst@vgc.be!

Kwaliteitstool: overzicht thema's

Beste Brusselse vakantie-initiatief,

Wat is dat nu eigenlijk, een kwaliteitsvol spelaanbod? Wij denken dat jullie het al weten, maar soms moet je jezelf de juiste vragen stellen om tot antwoorden te komen. En dat is waar de kwaliteitstool jullie bij wil helpen.

De tool bestaat uit een reeks vragen over de thema’s die een Brussels vakantie-initiatief aanbelangen. Stel jezelf deze vragen eens en bekijk de aanvullende documentatie.

Heb je bedenkingen, ontbreekt er iets? Hebben jullie nog interessante informatie die je graag wil delen met andere vakantie-initiatieven? Documentatie? Goede praktijkvoorbeelden? Dan horen we het graag! Geef een seintje via jeugddienst@vgc.be.

De kwaliteitstool is namelijk een work-in-progress. Dat wil zeggen dat nog niet alle thema’s zijn uitgewerkt, en dat de tool constant kan worden aangepast door jullie ervaringen en kennis over deze thema’s. 

 

 1. Doel?

 • vakantie-initiatieven helpen om tot een kwaliteitsvolle organisatievisie te komen met betrekking tot de elementen van het VGC-vakantiebeleid:
  • inschrijvingen
  • tarieven
  • vergoedingen
  • spreiding en bereikbaarheid
  • toegankelijkheid
  • open karakter (waaronder: de ouderwerking).
 • reglementen en voorschriften bundelen, verwijzen naar documentatie, aangevuld met goede praktijkvoorbeelden vanuit het werkveld.

terug naar boven

 1. Voor wie ?

Deze tool is een leidraad voor organisatoren van Nederlandstalige vakantieinitiatieven voor kinderen en jongeren van 2,5 tot 16 jaar (= doelgroep subsidiereglement) in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest, die ondersteund worden door middel van het subsidiereglement of hiervoor in aanmerking willen komen.
 

 1. Wat kunnen we ermee doen?

 • Organisatoren van vakantieinitiatieven gebruiken de kwaliteitstool als leidraad bij het uitwerken en uitvoeren van hun kwaliteitsvol vakantiebeleid.
 • De jeugddienst van de VGC gebruikt de tool als leidraad om de kwaliteit van het ondersteunde vakantieinitiatief te bevorderen zoals vermeld in het subsidiereglement: “De initiatiefnemers en de jeugddienst delen hun kennis en expertise tijdens de bijeenkomsten en plaatsbezoeken.”

terug naar boven