Zomer in de Lucht 2019

Publicatiedatum: 
wo 08/05/2019

Op zoek naar een leuke gezinsuitstap? Bezoek de festivals van ‘Zomer in de Lucht’, een reeks van 7 culturele en gezinsvriendelijke stadsfestivals in Brussel.

O de Molenbeek

VOENK STRAATKUNSTENFESTIVAL op zondag 26 mei 
In Jette is het straatkunstenfestival ‘Voenk’ aan haar zesde editie toe. Op zondag 26 mei kan je op en rond het Kardinaal Mercierplein afzakken voor een nieuwe topeditie. Ook dit jaar zet Voenk één en al spektakel op touw. Denk aan straattheater, circus, humoristische acts en verrassende animaties.

SUPERVLIEGSUPERMOUCHE op zaterdag 8 en zondag 9 juni
Brussels, poëtisch, prikkelend, multidisciplinair, uitdagend en een beetje stout! Meer dan 30 Brusselse organisaties nodigen je uit voor de 8ste editie van het feestelijke parkfestival SuperVliegSuperMouche. Laat je verwonderen door zinnenprikkelende activiteiten, met acrobatie, parktheater, muziek, magische kunst en een speciale ontdekkingsplek voor de allerkleinsten. Kom en voel de zomer in het Park van Vorst, één van de mooiste groene plekjes in de hoofdstad. Het grootste deel van de programmatie is woordloos of tweetalig en er is een megasupergezellige zomerbar!

Ô'DE MOLENBEEK op zondag 16 juni 
Deze zomer slaan Cultuur in Molenbeek en GC De Vaartkapoen de handen alweer in elkaar voor de 12e editie van Ô'de Molenbeek, een gezellig familiefestival op maat van de stad. Op het voorplein van Molenbeek zorgen Circus Zonder Handen en Timiss mee voor memorabele acts en uitdagende initiaties in urban circus. Heerlijke strandstoelen om te relaxen, allerlei lekkers te eten en te drinken en Bboys & girls, Dj & performances van o.a. Ronin en Wolfsbar.

CAFÉ CONGÉ: ARGENTINIË op donderdag 27 juni 
Tijdens Café Congé Argentinië vormt de tuin van GC Elzenhof het decor voor een bruisende party! Het Medex Museum komt naar Elzenhof om je een denkbeeldige reis te laten maken door Argentinië. Vanaf 16u brengen Dj’s je in de sfeer en kunnen kinderen deelnemen aan allerlei leuke workshops. Verder kan je het ‘echte’ Argentinië ontdekken d.m.v. een expo, een interactieve lezing, een ambachtenmarkt en kortfilms. Om 19u kan je een Argentijnse dansinitiatie volgen. Tussen 20 en 22u voorzien we twee concertjes. Als kers op de taart zorgt Medex voor een heerlijke Argentijnse menu met bijpassende drankjes.

ZOMER OP HET PLEIN van vrijdag 28 juni tot zaterdag 31 augustus
De temperatuur stijgt in Anderlecht! Voor het derde jaar op rij slaan GC De Rinck en de cultuur- en jeugddienst van Anderlecht de handen in elkaar om jou een bruisend zomerprogramma te presenteren. Op het Dapperheidsplein kan je deze zomer genieten van een heuse kinderspeelzone, een zonnig terras, animaties voor jong en oud, een podium gevuld met muzikaal talent en ontdek je er lokale Anderlechtse organisaties en je eigen creatieve kunnen tijdens één van de vele ateliers. We trappen de zomer af met een openingsweekend op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni en gaan daarna heel de zomer door.

BAR ELIZA - PLAZEY van vrijdag 28 juni tot zondag 1 september
Bar Eliza opent voor de vierde (en laatste) zomer zijn deuren. Van woensdag tot zondag kan je er de hele dag terecht voor een kop koffie, een frisse hap en fijn gezelschap. Onder de heerlijke bomen van het Elizabethpark vind je een echte stadsoase: je kinderen kunnen er schommelen, knutselen, spelen of lezen, jij volgt er yoga, conversatietafels, ateliers moestuinieren of brood bakken, of je luistert er naar muzikanten uit de buurt. We sluiten de zomer af met het stadsfestival Plazey! Muzikanten, circusartiesten, kunstenaars en dansers heten je een weekend lang welkom en tonen je de grootstad zoals je die nog nooit zag.

VISUEEL FESTIVAL VISUEL op zaterdag 29 en zondag 30 juni
Het straattheaterfestival van Sint-Agatha-Berchem brengt ook dit jaar weer een pak woordloze voorstellingen in de openlucht. Het festival creëert een plek waar taal geen probleem vormt en waar je terecht kan voor het betere hedendaagse werk in straattheater, circus, dans, artistieke installaties, optische illusies, freerunning en zo veel meer op verschillende locaties in de gemeente.