Zes boeiende activiteiten voor de komende wintermaanden

Publicatiedatum: 
wo 19/12/2018

Wat kun je deze komende wintermaanden allemaal doen met je kinderen in Brussel? De VGC-jeugddienst maakte dit overzicht.

Wintervoenk

Tijdens de kerstvakantie en daarna kunnen kinderen heel veel beleven in Brussel. We maakten voor jullie een select overzicht.

 • Midwinternacht
  Bar Eliza viert op vrijdag 21 december de langste nacht van het jaar met gedichten, fijne muziek, warm appelsap en met elkaar.
 • Wintervoenk
  Het straatkunstenfestival Voenk is aan haar tweede wintereditie toe. Op vrijdag 21 december kan je op het Kardinaal Mercierplein genieten van een avond vol circus, theater, muziek en vooral heel veel vuur. 
 • Eindejaarsfeest
  Jongerenwerking Foyer organiseert samen met Nakama vzw een heus eindejaarsfeest. Op zaterdag 22 december zijn alle jongeren ouder dan 12 welkom om het einde van 2018 te vieren met workshops, sport, games en veel meer. Let op: enkel voor jongeren.
 • Vuurfeest op Het Neerhof
  Op 9 januari organiseert Het Neerhof een vuurfeest voor jong en oud. Kom je tussen 18.00 en 21.00 opwarmen tijdens de ‘vurige’ activiteiten en zet het nieuwe jaar goed in met een warm hapje en een drankje.
 • Kids Menu: expo en workshop
  Smaken in Brussel is er ook voor de jongsten. Bezoek op woensdag 9 januari samen met je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes, petekindjes en vrienden de expo Kids Menu in het Museum van de Molen en Voeding. Daarna is er een leuke en lekkere workshop.
 • Winterwoninkje
  Gc Ten Noey organiseert ook deze winter weer een gezellig winterwoninkje in het Liederkerkepark van 11 januari tot en met 17 februari. Je kan er bijna dagelijks genieten van leuke activiteiten voor jong en oud. Aximax doet mee en organiseert gratis ateliers.