Workshops voor tieners in het ViaVia-Huis in Anderlecht

Publicatiedatum: 
di 02/10/2018

Ben je tussen 12 en 15 jaar en wil je met je vrienden chillen, muziek opzetten, gamen, een leuke (gratis) workshop volgen, gezelschapsspelletjes spelen of op je gemak je huiswerk maken? Spring dan zeker eens binnen in het ViaVia-Huis, het jeugdhuis voor tieners in Anderlecht.

Flyer activiteiten najaar 2018 ViaVia-Huis

Het ViaVia-Huis, het jeugdhuis voor tieners van de Jeugddienst van Anderlecht, is elke woensdag van 13u00 tot 18u00 & elke donderdag van 15u30 tot 18u30 open voor tieners van 12 t.e.m. 15 jaar. Elke vrijdag van 17u00 tot 21u00 is het 'Girls Only', voor meisjes van 12 t.e.m. 22 jaar.

Tieners kunnen er terecht om te chillen, muziek op te zetten, te gamen, gezelschapsspelletjes te spelen of zelfs op je gemak je huiswerk maken. Je kan er dit najaar ook enkele boeiende workshops volgen. Alles is volledig gratis en we werken zonder inschrijvingen.

Woensdag: Urban Music Workshops
o Van woensdag 3 oktober t.e.m. woensdag 21 november (niet tijdens herfstvakantie) zijn er 7 wekelijkse workshops 'Urban Music', waarbij we stedelijke geluiden zullen transformeren in unieke melodieën. De tieners zullen enerzijds leren werken met het softwareprogramma Ableton en anderzijds met toegankelijke applicaties voor de smartphone. De workshops starten om 14u30 en eindigen rond 16u30.

Woensdag: Zeefdruk-atelier
o Daarna zetten we in december de creativiteit verder met twee zeefdruk-ateliers. Woensdag 5 december maken de tieners hun eigen ontwerp & woensdag 12 december zeefdrukken we ze op t-shirts, zakken, kussens, ... Hier ook zullen de workshops om 14u30 starten.

Donderdag: 'chill-dag'
o Na school kan je gewoon komen chillen. We hebben genoeg spelmateriaal om niet verveeld te geraken: een kickertafel, airhockeytafel, Playstation 3, strips, bordspelen én een filmzaaltje!

Vrijdag: 'Girls Only'
o Elke vrijdag openen we de deuren speciaal voor meisjes. Wat we dan doen? Samen koken, spelen, films bekijken, uitstappen doen, ... en nog veel meer!

Daarnaast stelt het ViaVia-Huis haar lokalen gratis ter beschikking aan organisaties/collectieven/jongeren... (link met jeugd moet aanwezig zijn).
Vragen? Bel naar 0498/58.89.90 of stuur een mailtje naar ivanderputten@anderlecht.brussels