VGC lanceert vierde editie van de projectoproep ‘Bruss-it'

Publicatiedatum: 
do 03/01/2019

Bruss-it is terug! Wil jij Brussel beter, mooier en slimmer maken? Samen met je vereniging, organisatie, school, wijk of burgercollectief?

Foto van Gaucheretplein - project Brussit van ABC 2018

Ook in 2019 ondersteunt de VGC projecten rond sociale stadsinnovatie. Sterke projecten rond gemeenschapsvorming in de gedeelde ruimte kunnen een subsidie tot 15.000 euro krijgen. Dit jaar is er ook bijzondere aandacht voor het betrekken van sociaal geïsoleerde Brusselaars.

In 2018 kreeg onder andere Art Basics for Children (ABC) subsidies om haar werking in de Gaucheretwijk te versterken door samen met buurtorganisaties activiteiten op te zetten voor jongeren en buurtbewoners in de gedeelde ruimte rond het ABC-huis. Op het programma stonden het onderhoud van de ABC- en Zenneparkmoestuinen, een mobiele keuken, buitenactiviteiten en een uitgebreid zomervakantie-aanbod voor kinderen en jongeren uit de buurt onder begeleiding van een buurtcoördinator. Benieuwd naar de andere projecten van de afgelopen jaren? Op www.brussitprojecten.be vind je een overzicht van de 55 projecten die bij de vorige edities een projectsubsidie kregen.

Infomoment
Wil je meer informatie of wil je graag feedback over je projectidee? Kom dan naar het infomoment op dinsdag 18 december.
Je krijgt er uitleg over het thema en de criteria van de projectoproep. En je krijgt antwoorden op al je vragen. Als je al een projectidee hebt, kan je dit na het infomoment ook kort voorstellen aan een van onze medewerkers. Je krijgt dan individuele feedback op je projectidee.
Schrijf je in via de website.

Feedbackmomenten
Heb je een projectidee en wil je graag wat feedback? De VGC organiseert 2 feedbackmomenten op 10 januari 2019 en 22 januari 2019. Meer info vind je op de website van Bruss-it.

Praktisch
Alle informatie over de projectoproep is te vinden op www.brussit.be en op de Facebookpagina van de cel Stedelijk Beleid.  Per project kan een subsidie van maximaal 15.000 euro toegekend worden. Ook kleinschalige initiatieven voor een lager subsidiebedrag komen in aanmerking. Een projectaanvraag indienen kan tot en met 7 februari 2019.