Try Out: inspiratiebron voor jeugd- en cultuurwerkers

Publicatiedatum: 
wo 16/10/2013

Lasso en D'BROEJ geven jeugd- en cultuurwerkers praktische tips en inspirerende ideeën voor een betere samenwerking via de publicatie TRY OUT . Bouwen aan samenwerking tussen Brusselse wijkgerichte jeugdwerkingen en cultuureducatie.

Brussel is een geschakeerde, veelkleurige en meertalige stad. Een jonge stad vol contrasten. Met welvarende buurten en uitgesproken arme wijken. Maar ook een rijke stad met een erg uitgebreid artistiek en cultureel leven.

In de door kansarmoede getroffen buurten zijn er werkingen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, plaatsen waar kinderen de kans krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wie ze wíllen zijn. Deze wijkgerichte jeugdwerkingen werken geregeld samen met artistieke partners of organiseren zelf creatieve ateliers en projecten. Van hun kant proberen heel wat culturele organisaties hun aanbod af te stemmen op de vragen van de jeugdwerkingen.

De publicatie TRY OUT  is er voor jeugd- en cultuurwerkers die op zoek zijn naar praktische tips en inspirerende ideeën om nog beter samen te werken. Het wil een inspiratiebron zijn vol kleine en grote ideeën, praktische tips en filosofische overwegingen die jeugd- en cultuurwerkers helpen om elkaar beter te verstaan en te vinden als samenwerkingspartners.

Try Out is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Lasso, het netwerk voor cultuureducatie en –participatie in Brussel, en D’broej vzw, de fusieorganisatie van 8 Brusselse wijkwerkingen voor kinderen en jongeren.

 

Bestellen?

Mail naar info@lasso.be.
Brusselse organisaties kunnen een gratis exemplaar opvragen, organisaties buiten Brussel betalen 10 euro (incl. verzendkosten).