Sensibiliseren van jongeren rond vaccinatie

Publicatiedatum: 
do 30/09/2021

Iedereen kan een steentje bijdragen om de COVID-19-epidemie te bestrijden. Maar hoe pak je dat aan? Hoe spreek je mensen aan en welke info geef je door? Via een webinar en infosessie op aanvraag kunnen de organisaties uit de Brusselse culturele, sport- en jeugdsector hun leden correct informeren.

Verteltas vaccinatie

Corona zet nog steeds een zware rem op het leven in Brussel. De VGC biedt in samenwerking met eerstelijnszone BruZEL en Logo Brussel een aantal initiatieven aan voor de sensibilisering van jongeren rond vaccinatie.

In de WEBINAR ‘Correct informeren over vaccinatie tegen COVID-19’ op donderdag 7 oktober (10.00u - 11.30u) legt dokter Indra Van Hoorick uit wat COVID-19 is en hoe vaccinatie werkt. In een gesprek met alle deelnemers gaat deze huisarts ook dieper in op jullie medische en wetenschappelijke vragen. Bij een tweede expert kan je terecht voor jullie praktische vragen.
Wat mag je verwachten tijdens het webinar? 
- Wetenschappelijk correcte info: wat doet het immuunsysteem, hoe werkt een vaccin?
- Motiverende gesprekvoering: hoe ga je om met twijfel bij mensen waarmee je in contact komt, hoe spreek je hen hierover aan, hoe kan je nepnieuws ontkrachten, …?
- Vraag en antwoord: kans om vragen te stellen (bijvoorbeeld: is dit te vertrouwen, verandert dit vaccin mijn DNA, waar kan ik mij laten vaccineren, …? 

Praktisch:
- Donderdag 7 oktober tussen 10.00u – 11.30u.
- Online via Zoom
- Het maximum aantal deelnemers is beperkt, wees er dus snel bij.
- Via het inschrijvingsformulier kan je anoniem en vooraf vragen stellen. Alle ingezonden vragen worden tijdens de webinar behandeld.  

Interesse? Schrijf je in via deze link. De dag voor de webinar ontvang je een deelnamelink waarmee je kunt aansluiten. Deelname is gratis.

Daarnaast kun je gratis een INFOSESSIE voor jullie leden reserveren. Een deskundige van eerstelijnszone BruZEL komt dan uitleggen wat COVID-19 is, welke impact dit op de gezondheid heeft en waarom vaccineren belangrijk is.

Praktisch:
- De infosessie is bedoeld voor jullie leden. Op jullie vraag kan de infosessie in een andere taal worden gegeven.
- Je kan samen met een of meerdere verenigingen een infosessie reserveren.
- In overleg met eerstelijnszone BruZEL wordt een datum gepland en krijg je tips om daarover te communiceren.
- Jullie communiceren zelf naar jullie leden over deze infosessie.
- Heb je geen locatie, dan kan je terecht in een van de 22 Nederlandstalige gemeenschapscentra. Zij stellen hiervoor gratis een lokaal ter beschikking. Je kan zelf het lokaal in een gemeenschapscentrum reserveren of het via de VGC laten reserveren.

Interesse? Neem contact op met katrien.verbeek@vgc.be.