Schrijf je in voor een tienerworkshop tijdens het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, Filem'On

Publicatiedatum: 
di 28/09/2021

Ben je tussen 9 en 16 jaar? En kijk je graag naar films? Tijdens de herfstvakantie organiseert het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, Filem'On verschillende workshops voor cinefiele tieners. 

Foto Reportersclub Filemon

Van 27 oktober tot en met 6 november is er de vijftiende editie van het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek Filem’on. In hybride vorm deze keer: fysiek én online. Er zijn tijdens de herfstvakantie verschillende activiteiten voor tieners die van film houden. Bekijk het programma en schrijf je snel in!

Een overzichtje: 

 • FILMSTAGE TRAIN WORLD
  Tijdens een boeiende 5-daagse filmstage in Train World leren tieners (tussen 10 en 15 jaar) diverse filmtechnieken. Ze laten zich inspireren door de tijdelijke expo Orient Express in Train World. Samen maken ze een kortfilm die op het einde van de week vertoond wordt in de bioscoop! In samenwerking met GC De Kriekelaar en Train World.
  Leeftijd: 10 - 15 jaar
  Periode: di 02.11.2021 - vr 05.11.2021
  Locatie: GC De Kriekelaar en Train World
  Prijs: € 80
  Prijs 2e kind/broer/zus/vriend(in): € 60
  Paspartoe-Kansentarief: € 25
  Contactgegevens: dekriekelaar@vgc.be
   
 • REPORTERSCLUB FILEM’ON
  Ben je een filmfan, tien jaar of ouder en kan je het goed uitleggen? Dan is de reportersclub van Filem’On iets voor jou! Samen bekijken we de films van het Filem’On filmfestival, leren we de kneepjes van het reportersvak, interviewen we regisseurs en maken we er een videoreportage over. In samenwerking met GC Essegem.
  Leeftijd: 10 - 12 jaar 
  Periode: di 02.11.2021 - vr 05.11.2021
  Locatie: GC Essegem & GC De Markten
  Prijs: € 56
  Prijs 2e kind: € 48
  Paspartoe-Kansentarief: € 15
  Contactgegevens: essegem@vgc.be
   
 • JONGERENJURY
  Tieners kunnen deel uitmaken van de tienerjury tijdens het Filem’On festival. Ze bekijken de films in competitie, interviewen regisseurs en reiken een prijs uit op het slotfeest van het Filem’On festival. Dit project neemt de vorm aan van een 5 daagse stage, begeleid door de freelancers-filmmakers. In samenwerking met GC De Markten.
  Leeftijd: 9 - 16 jaar
  Periode: ma 01.11.2021 - vr 05.11.2021
  Locatie: GC De Markten
  Symbolisch bedrag: € 20
  Inschrijven kan www.filemon.be
  Contactgegevens: juryfilemon@gmail.com