Save the date: Buitenspeeldag 24 april 2019

Publicatiedatum: 
wo 14/11/2018

Schrijf het in je agenda: volgend jaar valt de Buitenspeeldag op woensdag 24 april 2019. Wil je zelf iets organiseren? Laat het ons weten en krijg ondersteuning van de VGC jeugd- en sportdienst!

Logo buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen, tieners en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving. Anderzijds wil het organisaties en ouders stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in diezelfde omgeving. Dit hoogtepunt is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

Voor de organisatie van activiteiten op deze Buitenspeeldag wordt beroep gedaan op lokale besturen of partners die zelf het voortouw nemen. Tegelijk is het een mooie gelegenheid om jullie eigen werking in de verf te zetten. De deelname van de kinderen en jongeren aan de Buitenspeeldag is gratis. Net zoals de voorbije jaren moedigen we jullie aan om creatief om te gaan met de eigenschappen van de locatie en met het materiaal dat dagelijks voorhanden is bij de kinderen.

In 2019 vieren Brussel en Vlaanderen het leven en de tijd van Pieter Bruegel de Oude, naar aanleiding van de 450e verjaardag van zijn overlijden. Ook wij willen meedoen met dit feestjaar en Bruegel tot leven laten komen tijdens de Buitenspeeldag.  Inspiratie nodig? Organiseer een Vlaamse kermis met volksspelen of organiseer je activiteiten gebaseerd op de schilderijen van Bruegel …

Zelf organiseren?

Wil je graag zelf een Buitenspeeldag te organiseren in 2019? Super! Pols zeker al bij andere lokale partners of zij interesse hebben om samen een activiteit of activiteiten te voorzien. Samen maken we er een leuke namiddag van.

De VGC Jeugd- en Sportdienst voorzien het volgende:

  • algemene communicatie + individuele flyer voor elke organisator
  • aanvraag basismateriaal bij uitleendienst + logistieke ondersteuning
  • voorzien en het vergoeden van (sport)animatoren
  • voorzien van gezond 4uurtje
  • inschrijving activiteiten bij de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ). In 2019 wordt VVJ Bataljong.

Heb je als organisatie interesse? Laat het ons dan weten ten laatste op vrijdag 7 december via jeugddienst@vgc.be.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid.