Nieuwe lokalen voor Scogimo!

Publicatiedatum: 
di 25/03/2014

Degelijke infrastructuur voorzien voor het jeugdwerk blijft één van de prioriteiten in het jeugdbeleid van de VGC. In dat kader kent de VGC aan vzw Scogimo een investeringssubsidie toe van 153.500 euro!

logo Scouts en Gidsen Vlaanderen

Scogimo (Scouts en Gidsen Molenbeek) draagt al decennia lang bij tot een speelse en avontuurlijke vrijetijdsbeleving van kinderen en jongeren in de Maritiemwijk. De barakken die in 2003 werden bijgebouwd op de speelplaats van de scouts, naast de speelplaats van de Sint-Albertschool in de Haeckstraat, waren echter niet meer geschikt voor activiteiten van de scoutsgroep.

Scogimo gebruikt ook het gebouw van de parochie, aanpalend aan de school. Toen de scouts en de parochie besloten om grondig te verbouwen, sprong ook de Sint-Albertschool mee op de kar.

Nieuwe lokalen

De barakken zullen worden afgebroken en in de plaats komt op het einde van de speelplaats een gloednieuw scoutslokaal. In het aanpalende gebouw van de parochie komen ook enkele lokalen exclusief voor Scogimo. Daarnaast levert de vzw Scogimo een bijdrage aan de verbouwing van de gemeenschappelijke delen van het pand.

Voor het gedeelte dat door Scogimo zal worden gebruikt, werd een erfpachtovereenkomst afgesloten met VPW (Vereniging voor Parochiale Werken). Als alles goed verloopt, starten de werken nog in 2014.

Subsidies

Voor deze bouwplannen kende het college van de VGC begin maart een investeringssubsidie van 153.500 euro toe aan vzw Scogimo.

De vzw kreeg ook een subsidie van 26.750 euro van 'Thuis in de Stad' voor originele en innoverende projecten 2012

Meer info over Scogimo?

website Scouts en Gidsen Molenbeek

Zie ook Brusselnieuws.be 11/5/2014: Scouts en school bundelen krachten