Nieuwe lokalen Chiro Jijippeke

Publicatiedatum: 
wo 22/05/2019

Tijdens het grote openingsfeest op 12 mei werden de nieuwe lokalen feestelijk ingehuldigd.

Openingsfeest nieuwe lokalen Chiro Jijippeke

Chiro Jijippeke is de Chiro van Sint-Jans-Molenbeek en werd in 2002 opgericht. Twee keer per maand organiseert de leiding sportieve, creatieve, actieve, uitdagende en zotte activiteiten voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar oud. Sport, spel en plezier staan hierbij centraal!

Chiro Jijippeke maakte sinds haar opstart gebruik van een speelzaal van WMKJ Centrum West. Deze ruimte werd echter te klein. Ze sloot daarom een overeenkomst af met het dienstencentrum vzw Randstad in Sint-Jans-Molenbeek. Er mocht een chirolokaal worden gebouwd op de infrastructuur van vzw Randstad, die deel uitmaakt van een oude schoolsite. 

De Vlaamse Gemeenschapscommissie kende een investeringssubsidie toe zodat Chiro Jijippeke op de oude speelplaats een leidingslokaal en materiaalkot kon bouwen. Er werden noodzakelijke grond- en rioleringswerken uitgevoerd en de speelplaats werd helemaal heraangelegd. Dankzij het nieuwe leidingslokaal, in combinatie met de speelplaats en een aantal ruimtes die Chiro Jijippeke op zondag van vzw Randstad mag gebruiken, hebben de Chiro-meisjes en -jongens nu een eigen plek en kunnen ze hun werking verder uitbouwen.