Nieuwe campagne vrijwilligersverzekering

Publicatiedatum: 
di 24/11/2015

De VGC biedt een gratis verzekering aan voor vrijwilligerswerk in Brussel, met middelen van de Nationale Loterij.

Nieuwe campagne vrijwilligersverzekering

Sinds 1 januari 2007 is iedere vrijwilligersorganisatie verplicht een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid af te sluiten voor haar vrijwilligers.

De Vlaamse Gemeenschapscommisie biedt, met ondersteuning van de Nationale Loterij en in samenwerking met verzekeraar Belfius, een gratis vrijwilligersverzekering aan. De verzekering bevat burgerrechtelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen. Alle vrijwilligersorganisaties, zoals omschreven door de vrijwilligerswet, komen hiervoor in aanmerking. Enkel lokale besturen en aanverwante organisaties worden volgens het reglement van de Nationale Loterij uitgesloten van het aanbod.

De verzekering vervangt de jaarverzekering van de leden en vrijwilligers bij de gekende verenigingen niet maar kan ingeschakeld worden bij activiteiten waar men sporadisch een beroep doet op extra vrijwilligers. De organisaties kunnen op een eenvoudige manier tot 100 gratis vrijwilligersdagen bekomen. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger.

Je vindt de aanvraagprocedure terug op de website van de VGC.

Meer info vind je in de nieuwe flyer over de vrijwilligersverzekering.
Toch nog enkele vragen? Contacteer dan gerust Het Punt vzw - Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel voor meer info op het nummer 02 218 55 16.