Nieuw gezicht in het jeugdwerk: Elina Kuokkanen

Publicatiedatum: 
vr 22/11/2019

Wij stelden Elina, de nieuwe coördinator van de jongerenwerking van Foyer, zestien interessante vragen. Wil je weten wat haar favoriete quote is, waar ze van droomt of waarom ze voor deze job gesolliciteerd heeft? Je komt het allemaal te weten in dit interview.

Elina Kuokkanen

Wie ben je?
Ik ben geboren in Uurainen (Finland), een klein dorpje van 3000 inwoners. Ik heb twee broers en drie zussen (ik ben de derde van zes kinderen). Ik heb een bachelor in Socio-Cultureel werk (2011, Finland) en een master in Europese Studies (2018, KUL, België). In Finland heb ik op verschillende plekken gewerkt: in een kleuterschool, in een jongerenhuis, op de ambassade van België in Finland, bij BK Petfood (fabriek voor honden- en kattenvoeding) en bij Fidea (verzekeringsmaatschappij). Ik heb ook samen met andere mensen een bedrijf opgericht, namelijk Bonding Beyond Borders. Ik speel ook af en toe eens muziek in bijberoep.

Heb je een band met Brussel?
Ik heb geen specifieke band met Brussel. Ik ben in 2017 verhuisd van Finland naar België en ik heb in Leuven en in Antwerpen gewoond. Nu woon ik in Duffel en kom ik elke dag met de trein naar Brussel.

Wat ga je doen?
Toffe en interessante activiteiten organiseren voor de jongeren, hen helpen om hun eigen ideeën te realiseren en hun talenten te ontdekken.

Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd?
Omdat ik iets wou doen met mijn achtergrond. Mijn studies en interesses sluiten er gewoon heel goed bij aan.

Wat zijn je ambities?
Ik wil bijdragen tot een betere maatschappij waar iedereen zijn of haar plek vindt en iedereen gelijke kansen krijgt om het beste van hun leven te maken. Ik wil plaatsen creëren waar iedereen veilig en zonder vooroordelen of angst in dialoog kan gaan met de anderen.

Waar ben je fier op?
In 2017 – 2018 heb ik een master gehaald bij de KUL. Ik was 31 jaar en mama van twee kleine kinderen. Ik had dit niet verwacht en ik was dus heel blij dat ik het gehaald heb. Daarnaast heb ik samen met een team een bedrijf opgericht. Bonding Beyond Borders blijf ik verder doen in bijberoep, naast mijn werk bij Foyer.

Wat vind ik vreselijk om te doen?  Mijn tanden poetsen. Zo saai …

In mijn vrije tijd doe ik het liefst ... muziek spelen en dansen. Ik volg sinds kort salsa les en dat vind ik superleuk. Muziek en dansen verbinden mensen op een andere manier dan gewoon met elkaar spreken, dat vind ik het leukste ervan.

Wat is je lievelingseten? Vis, liefst gerookte zalm. En roggebrood, en dropjes.

Jouw favoriete plek in Brussel? Naast het Justitiepaleis is er een heel mooie open plek met een prachtig zicht over de stad. Dat is één van mijn lievelingsplekken.

Waar droom je van?
Om ooit een theaterstuk schrijven, met alles erbij - muziek, choreografie en de tekst. Maar dat zal voor later zijn :D

Waar lig je wakker van? Van te veel koffie. Anders maak ik me niet echt veel zorgen over het leven.

Jouw favoriete quote ... “Before a child talks, it sings. Before they write, they paint. As soon as they stand, they dance. Art is the basis of human expression” van Phylicia Rashad.

Jouw lied van het moment: 'Happy' van Pharrell Williams.

Ochtendmens/avondmens? Beide. 's Ochtends tussen 6.00 en 11.00 u. en 's avonds tussen 22.00 en 3.00 u. ben ik het meest productief. In de namiddag zou ik liefst een siësta doen :D

Nog iets dat je kwijt wil? Ik kijk ernaar uit om Brussel en de Brusselse jongeren beter te leren kennen!