Maak kennis met onze stagiaire Lise

Publicatiedatum: 
ma 07/09/2020

Lise loopt momenteel stage op de VGC-jeugddienst. Wie is ze, wat doet ze, wat drijft haar?

Lise Gijbels

Lise Gijbels (23 jaar) zit in haar tweede jaar Master of Educational Sciences (internationale opleiding educatiewetenschappen) aan de Vrije Universiteit Brussel. Via haar vorige stage bij Brede School Laken en via het speelplein kwam ze al in contact met de VGC. Toen ze de VGC in de lijst van voorgestelde stageplaatsen tegenkwam, stuurde ze meteen een mailtje voor een kennismakingsgesprek. Tijdens haar stage volgt ze de trajecten van de regionale partners op. Ze gaat voornamelijk bezig zijn met een project, in samenwerking met de Erasmus Hogeschool en Odisee, waarbij studenten hun blik op de regionale partners mogen werpen. Wat ze na haar studies gaat doen, weet ze nog niet. Wel dat ze in de buurt van Brussel wil blijven.

Heb je een band met Brussel? Ik heb vier jaar op kot gezeten in Etterbeek en Oudergem, en woon volgende week een jaar in Schaarbeek. Ik hou van Brussel: hier heb ik mijn vrienden en mijn studentenvereniging, ben ik speelpleinleiding, vertrek ik elke zomer op kamp met Kazou SMB, studeer ik, maar kan ik ook gewoon verdwalen en weer een nieuwe plek ontdekken.
Wat vind je leuk? Dingen die me nieuwsgierig maken: verdwalen in de stad, lange wandelingen, een goed verhaal, iets nieuws leren.
Wat vind je niet leuk? Te laat komen, waardoor ik bijna overal te vroeg kom.
Hobby’s? Een beetje vanalles, meestal met stevig tintje ‘geek’: Dungeons and dragons, Vlaamse volksdans, kostuums uit films of schilderijen namaken, bordspelletjes en games spelen, zwaardvechten... En jeugdwerk: speelplein, Kazou, dansles geven …
Jouw lievelingseten? Pulled porc met kroketjes en gestoofde appeltje
Jouw favoriet plekje in Brussel? Het zaaltje van de bibliotheek in het Jean-Felix Happark in Elsene dat uitkijkt op het park, op een zomeravond net voor de bib sluit. Of de Kunstberg op een winteravond, wanneer het al donker is en je uitzicht hebt over de lichtjes van de stad.
Waar droom je van? Op dit moment van de voorbije kampzomer, want die is toch weer te snel voorbij gegaan.
Waar lig je wakker van? Zeker zijn dat ik mijn wekker gezet heb en het fornuis heb afgezet, vooral als ik dat al een keer gecheckt heb …

We wensen Lise veel succes en plezier met haar stage!