Maak kennis met onze nieuwe tijdelijke collega Joachim Vandenberk

Publicatiedatum: 
do 23/09/2021

Joachim gaat zich bij de jeugddienst bezighouden met administratie, het behandelen van subsidieaanvragen en het verwerken van dossiers. Hij vervangt collega Gülay die momenteel met zwangerschapsverlof is. Wie is hij, wat doet hij en wat drijft hem? Je leest het allemaal hier.

foto Joachim Vandenberk

Joachim (23 jaar) is afkomstig uit Limburg en woont momenteel in Aarschot. Samen met zijn vriend is hij een huis aan het renoveren. Hij heeft een Waalse moeder en een Vlaamse vader en is tweetalig opgegroeid. In het middelbaar heeft hij podiumkunsten gestudeerd (dans, muziek en theater). In de hogeschool UCLL is hij afgestudeerd als leerkracht Frans en kunsteducator (gidsen, artistieke ateliers, dans, theater, omkaderingen ...). Tijdens het laatste jaar van zijn studies deed hij in Amsterdam een master dansopleiding en geraakte hij door de auditierondes (4 van de 180). Maar doordat het financiële plaatje wel heel erg opliep, besliste hij om toch niet verder te studeren. Sindsdien danst hij niet meer en is hij zijn lenigheid aan het verliezen. Maar hij wil hier zeker terug werk van maken. In zijn vrije tijd heeft hij in Hassselt ook in een wedstrijdteam, Cosmo dance company, gezeten. Hij gaf er regelmatig danskampjes voor kinderen en jongeren. Hij bedacht dan een dans op maat, leerde hen die aan en zorgde tussendoor ook voor leuke activiteiten.

Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd?
Sinds mijn studies heb ik verschillende jobs uitgeoefend. Eerst een administratieve job, daarna als recruiter en vervolgens als leerkracht Frans. Bij elke voorgaande job miste ik altijd culturele en artistieke activiteiten. Aangezien ik Gülay tijdelijk vervang, is dit een mooie opportuniteit om Brussel te leren kennen en de mogelijkheden hier te ontdekken. Tegelijkertijd wil ik kostbare ervaring en kennis verwerven over subsidiëring en ondersteuning.

Wat zijn jouw ambities bij deze job?
Enerzijds hoop ik de administratieve steunpaal te worden voor de jongeren in Brussel die zich geëngageerd voelen en iets willen organiseren of deelnemen aan culturele/sport/vrijetijdsactiviteiten. Anderzijds hoop ik hier een netwerk uit te bouwen, aangezien ik door de verhuis mijn netwerk heb achtergelaten in Limburg.

Waar ben je trots op?
Dat ik beslissingen durf nemen en een a-typisch parcour durf af te leggen. Dat ik de moed niet laat zakken en ambitieus blijf.
Ook ben ik trots op mijn relatie. We hebben samen verschillende quarantaines overleeft, dat betekent toch iets ;-). 

Wat vind je vreselijk om te doen?
Opstaan vind ik het moeilijkste wat er is. Eenmaal dat gelukt is, kan ik alles aan wat de dag te bieden heeft! (Ik slaap gewoon héél graag.)

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Vroeger was het dansen. Nu is dit afspreken met familie en vrienden en samen gezelschapsspelletjes spelen, lekker koken .... Voor de plantjes en kippen zorgen thuis. Het huis renoveren: de badkamer, slaapkamer en de woonkamer zijn volledig af. De volgende ruimtes zijn het bureau en de gastenkamer.

Wat is je lievelingseten?
Simpel en lekker: boerenkost. Wortelpuree met saucisse!

Je favoriete plek of plekjes in Brussel?
Ik ken Brussel nog niet zo goed. Ik ben volop aan het ontdekken. Ik geniet al als ik door de straten loop en het bruisende stadsleven ervaar of de typerende art-nouveau gebouwen zie. Ik droom ervan om Brussel zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen: voor de buitenwereld en voor de Brusselaars zelf.

Waar droom je van?
Van een pre-Covid-leven. Kansen krijgen en kansen bieden zonder beperkt te worden door de pandemie.

Waarvan lig je wakker?
Van Wesley’s gesnurk (en ook wel een beetje van het klimaat).

Nog iets dat je kwijt wil?
Ik ben oprecht blij om bij de jeugddienst te horen. Daarnaast vind ik feedback zeer belangrijk. Dus aarzel zeker niet om mij iets te laten weten indien ik kan verbeteren.

Je lied of quote van het moment?
• Lied: Miley Cyrus feat. WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo, Chad Smith – “Nothing Else Matters” - YouTube
• Quote: Wees je authentieke zelf. (zie foto van Ru Paul)
• Quote: “Be yourself – not your idea of what you think somebody else’s idea of yourself should be.” – Henry David Thoreau

We wensen Joachim veel succes en plezier in ons team!

Fotogalerie: 
Quote Joachim Vandenberk