Maak kennis met de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van de VGC-jeugdraad

Publicatiedatum: 
wo 25/10/2017

Op 3 oktober 2017 was er de eerste VGC-jeugdraad van het nieuwe werkjaar. Naast een vernieuwde werkwijze stond ook de verkiezing van een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter op de agenda.

Foto van Naomi Costrop en Cem Aydogan

Naomi Costrop is de nieuwe voorzitter van de VGC-jeugdraad. Wie is ze, wat doet ze en wat drijft haar?

Wie ben je? Naomi Costrop, 23 jaar, stadsondersteuner Scouts en Gidsen Brussel (jaja, Scouts en Gidsen Vlaanderen)
Wat heb je gestudeerd ? Orthopedagogie
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen ? Als 15-jarige puber werkte ik bij de VGC-speelpleinen. In die periode verloor ik mijn hartje aan Brussel en haar mensen.
Welke ondersteuning bied je aan Brusselse scoutsgroepen? Ik heb een coachende rol, waarbij bovenlokale verantwoordelijken gecoacht worden om op hun beurt jongeren te coachen. Veel 'coach' in één zin, toch? Daarnaast bijt ik me samen met de groepen vast in grotere dossiers die een heel traject afleggen. Mijn sterkte zit in het emanciperen en empoweren van jongeren om van scouting toch meer te maken dan iedere zondag te sjotten op een bal.
Wat vind je zo leuk aan je job ? Mijn vlammetje gaat branden als ik leiding met volle teugen zie opgaan in het enthousiasme om aan de slag te gaan. En daarnaast ook zeker de variatie. Geen enkele dag is dezelfde en geen enkele situatie is dezelfde. Dat zorgt er ook voor dat het altijd uitdagend blijft en ikzelf ook blijf groeien in wat ik doe.
Wat zijn je hobby’s? Ik probeer wekelijks de klimzaal en het zwembad te betreden, maar dat lukt me niet altijd. Mijn lief aandacht geven, telt dat ook als hobby?
Wat is je lievelingseten? Ik ben wel fan van een lekkere Marokkaanse tajine met veel kruiden.
Waarom wou je voorzitster worden? Omdat ik geloof in jeugd én zijn jeugdwerk. Omdat ik energie krijg van het energie dat ik bij andere zie borrelen om aan de slag te gaan. Ik vind de agendacommissie een enorme leerijke plaats waar ik persoonlijk nog veel ga bijleren.
Jouw favoriete plekje in Brussel? Momenteel, met dit goed weer? Niets beter dan mijn eigen terras!
Waar droom je van? Heel wild? Voor elk Brussels ketje een boom in ons gewest, zodat we eindelijk een deftig bosspel kunnen spelen.
Waar lig je wakker van?  Niet veel. Ik ben een marmotje en gebruik mijn slaap degelijk om alle opgedane energie te verwerken in nieuwe en sterkere energie.
Wat vind je leuk? Lange discussies op een late café-avond onder vrienden over uiteenlopende thema's: van roze pony's tot de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.
Wat vind je minder leuk?  Eten. Dit vind ik zo'n verloren tijd. Mensen begrijpen dit zelden, maar ik zou mijn eten kunnen laten koud worden omdat ik gewoonweg "vergeet" dat het voor mijn neus staat. Andere dingen zijn zoveel interessanter.
Nog iets dat je kwijt wil? Ik wil graag aanspreekbaar zijn voor iedereen. Dus spreek me gerust aan, zelfs laat op café tijdens mijn roze pony discussies ;-)

 

Cem Aydogan is de nieuwe ondervoorzitter van de VGC-jeugdraad. Samen met de ondervoorzitsters Liselotte Vanheukelomen en Jo Robberechts maakt hij deel uit van de agendacommissie.
Wie is Cem, wat doet hij, wat drijft hem?

Wie ben je? Cem Aydogan,
Wat heb je gestudeerd? Ik zit in het laatste jaar van de opleiding Sociaal-Cultureel Werk.
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen? Hier geboren en nooit meer weg gewild :).
Wat doe je in het dagelijkse leven? Van alles, werken bij Cultureghem, studeren, hier en daar een engagement opnemen (zoals bij Handiknap van Groep INTRO en de werkgroep Inclusie van VDS) en vooral aan het afkicken van mijn werk.
Wat vind je er zo leuk aan? Geen tijd om me te vervelen :).
Wat zijn je hobby’s? Lezen, schaken en fietsen.
Wat is je lievelingseten? Pasta met yoghurt (speciaal turks gerechtje).
Waarom wou je ondervoorzitter worden? Wat zijn je ambities? Ik geloof heel hard dat wij als jongeren meer inspraak moeten krijgen in het beleid en ons eigen leven in handen moeten nemen. Wij moeten zelf signaleren wat anders en beter kan.
Ik wou eigenlijk ook aan een nieuw avontuur beginnen en nieuwe zaken bijleren. Ik ben ervan overtuigd dat ik als ondervoorzitter van de jeugdraad veel ga bijleren. Ik  wil als Brusselse jongere mijn steentje bijdragen aan een jeugdraad die meer weegt op het beleid en de Brusselse jongeren vertegenwoordigt.
Jouw favoriete plekje in Brussel? IKEA Anderlecht.
Waar droom je van? Een wereld waar er geen grenzen zijn en iedereen elkaar aanvaardt. We moeten stoppen met iedereen in een hokje te duwen.
Waar lig je wakker van? Mijn to do lijstjes.
Wat vind je leuk? Nieuwe mensen leren kennen en netwerken.
Wat vind je minder leuk? Presentaties geven.