Kenzo Van Cotthem fotografeert Staycation BXL-projecten

Publicatiedatum: 
vr 24/07/2020

Kenzo is één van de twee jonge fotografen die deze zomer verschillende Staycation BXL-projecten in beeld brengt. 

Kenzo Van Cotthem

Kenzo Van Cotthem (24 jaar) groeide op in Ninove en woont in Schaarbeek. Hij leerde via zijn zus, die op de VGC werkt,  Jeugdcentrum Aximax kennen. Zij had de vacature voor jobstudent gezien. Kenzo was toen 16 jaar. Vanaf dan werkte hij tijdens alle vakanties en later doorheen het jaar op Aximax. Hij fotografeerde of filmde toen al regelmatig activiteiten op Aximax voor de website of voor publicaties. Na de middelbare school studeerde hij Film, TV en Video aan het Narafi in Vorst. Doordat hij zijn studies aan het Narafi combineerde met vrijwilligerswerk bij Aximax leerde Kenzo Brussel beter kennen. Na zijn studies verhuist Kenzo naar Schaarbeek aan het gezellige Ardense Jagersplein (een echte aanrader volgens hem!). Ondertussen werkt hij voornamelijk als Video Engineer in de televisie- en eventsector, waarbij hij de technische coördinatie van tv-uitzendingen en event captaties verzorg.

Staycation BXL
Kenzo is één van de twee jonge amateurfotografen die deze zomer verschillende Staycation BXL-projecten in beeld gaat brengen. Tot nu toe vindt hij  het zomerVITRINEd'été project van Passa Porta een zeer leuk project. Doorheen de zomer tekenen verschillende illustratoren op Brusselse ramen hoe ze 'Brussel op vakantie' interpreteren. Kijk dus vooral eens rond op straat, want de kans is groot dat je de komende weken ze overal zal zien verschijnen.

Kenzo heeft een drukke zomer voor de boeg. Hij combineert het fotograferen van Staycation BXL-projecten met zijn huidige job. Door COVID-19 zijn heel veel opdrachten, events ... vervangen door livestreams. Hij hoopt nog ergens de tijd te vinden om een weekje te gaan kamperen.

Favoriete plek in Brussel
Het Ambiorixpark en de aangrenzende Square Marie-Louise! Toen hij bij Aximax werkte, bracht hij er heel veel tijd door. Doordat hij er nu op twee straten vandaan woont, is het een ideale plek om te gaan lopen (bergop & bergaf, toptrainingen!) of om te zonnen met een boek.

 

Fotogalerij: 
Kenzo Van Cotthem