Europa 2014-2020: infomoment nieuwe subsidieprogramma's

Publicatiedatum: 
wo 30/04/2014

Welke mogelijkheden biedt Europa voor organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Welke zijn de Europese subsidieprogramma’s tijdens deze nieuwe Europese programmaperiode? Je komt het donderdag 15 mei te weten op het infomoment dat de cel Stedelijk Beleid van de VGC organiseert voor het Nederlandstalige Brusselse werkveld.

kaart van Europa © Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net

Europa speelt een steeds grotere rol in de dagelijkse werking van overheden en organisaties, zowel beleidsmatig als financieel. Zo legt de Europese Unie heel wat wetten en regels op waaraan de lidstaten zich moeten houden. Daarnaast biedt Europa ook veel kansen en mogelijkheden.

We staan aan het begin van een nieuwe Europese beleidsperiode 2014-2020. De Europa 2020-strategie zet verschillende programma’s op om werk te maken van een slimme, duurzame en inclusieve groei.

Welke mogelijkheden biedt Europa voor organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?
Welke zijn de Europese subsidieprogramma’s tijdens deze nieuwe Europese programmaperiode?

Je komt het te weten op het infomoment dat de cel Stedelijk Beleid van de VGC organiseert op donderdag 15 mei.

Programma

 • Welkomstwoord door de heer Eric Verrept, leidend ambtenaar van de VGC.
 • ‘Europese projecten en subsidies’ door het Kenniscentrum Sociaal Europa (KCSE).
  Je krijgt uitleg over de nieuwe Europese programmaperiode 2014-2020 en een overzicht van de meest relevante Europese subsidieprogramma’s, op maat van de VGC en het Nederlandstalige Brusselse werkveld. Komen onder meer aan bod: Erasmus+, Creatief Europa, Europa voor de Burger en Ambient Assisted Living.
 • ‘Operationeel Programma EFRO 2014-2020 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest’ door de EFRO-cel van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.
  EFRO staat voor het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Op 22 januari 2014 stelde de EFRO-cel haar ontwerp ‘Operationeel Programma voor 2014-2020’ voor. Tijdens het VGC-infomoment zoomt de EFRO-cel in op enkele doelstellingen die voor de VGC en haar werkveld interessant zijn binnen dit Operationeel Programma. Verder krijg je uitleg over de projectoproep en over de werking van de EFRO-Academy.

Praktisch

 • Waar? VGC-administratiehuis, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel (Zaal Vossenplein)
 • Wanneer? Welkom vanaf 9u. De infosessie start om 9.30 u. Het einde is voorzien rond 12u.
 • Inschrijven? Dit infomoment is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via stedelijk.beleid@vgc.be.
 • Meer info? 02 563 03 29 (Esther Moreels)