Coronamaatregelen jeugdwerk

Publicatiedatum: 
ma 26/10/2020

Vanaf zaterdag 8 mei gelden er nieuwe maatregelen voor het georganiseerde vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Het Overlegcomité besliste op vrijdag 23 april dat de zomerkampen en georganiseerde jeugdactiviteiten tijdens de zomer kunnen doorgaan.

© Michael De Lausnay

Vanaf zaterdag 8 mei gelden er nieuwe maatregelen voor het georganiseerde vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Het Overlegcomité besliste ook dat de zomerkampen en georganiseerde jeugdactiviteiten kunnen doorgaan. Goed nieuws dus voor onze Brusselse jeugd. Momenteel zal het nog moeten volgens de strenge zomerregels van vorig jaar (o.a. bubbels van 50 en strenge hygiënische maatregelen). En natuurlijk hangt alles af van de virologische situatie. Maar wat verandert er juist voor de jeugd-, sport- en cultuursector in Brussel? En welke regels volgen organisaties die op het kruispunt zitten met sport en cultuur? 

We bundelden de nieuwe maatregelen in een overzicht. Zijn er aanpassingen of worden er maatregelen verfijnd? Dan passen we het overzicht aan.