Bel'J: nu ook voor jeugdwerkers

Publicatiedatum: 
ma 17/08/2015

Sinds kort kan je via Bel’J als jeugdwerker inspiratie opdoen bij een Franstalige of Duitstalige organisatie uit een andere gemeenschap. Onder de noemer mobiliteit van jeugdwerkers kan je als beroepskracht of vrijwilliger je rugzak vullen met nieuwe methodieken, ervaringen uitwisselen en je organisatie versterken.

bel'j

Bel’J, een programma voor actieve jongeren

Bel’J is een programma dat in 2009 werd opgericht voor jongeren tussen 12 en 30 jaar. Bel'J biedt hen de mogelijkheid om jongeren uit de andere Gemeenschappen te ontmoeten. Het programma is geboren vanuit de idee dat enkel echte en langdurige contacten ertoe bijdragen de manier van leven van anderen te ontdekken, met al hun gelijkenissen en verschillen.

 

Bel'J: nu ook voor jeugdwerkers!

Sinds kort is er een nieuwe actie binnen het Bel ‘J programma. Onder de noemer mobiliteit van jeugdwerkers kan je als beroepskracht of vrijwilliger je rugzak vullen met nieuwe methodieken, ervaringen uitwisselen en je organisatie versterken. Zo kan je bijvoorbeeld via jobshadowing van 5 tot 20 dagen gaan meedraaien in een andere organisatie. Interessant is dat je het aantal dagen kan opsplitsen in kortere periodes (bv. enkele weekends).  Een andere mogelijkheid is een samenwerkingsproject met een organisatie uit de Franstalige of Duitstalige gemeenschap voor een periode van 3 tot 8 volledige dagen.

Er is bovendien geen leeftijdsgrens. 

Indienen doe je minstens 2 maanden voor de start van je project.

 

Meer weten?

Op de website van Bel’J lees je alles over de mogelijkheden en de centen die je krijgt.

Of neem contact op met Katrien van Belle. Zij helpt je ook graag bij je zoektocht naar een partnerorganisatie in de andere gemeenschappen.