1000 opinions

Logo 1000 Opinions

1000 opinions is een initiatief van de VGC-jeugdraad. Het project wil Brusselse jongeren de kans geven om te laten horen wat zij belangrijk vinden in hun stad. 1000 opinions biedt jongeren een forum om hun gedacht te zeggen, maar daar blijft het niet bij. De VGC-jeugdraad wil ook met deze gedachten aan de slag gaan!

Gewestverkiezingen 2019

In de aanloop naar de gewestverkiezingen op 26 mei wilde 1000 opinions Brusselse jongeren uitdagen om na te denken over actuele thema’s. Volg daarom @1000_opinions op Instagram. Regelmatig lanceerde de VGC-jeugdraad stellingen waarover jongeren hun stem kwijt konden. De resultaten verspreidden we via onze kanalen, zodat iedereen er verder mee aan de slag kon gaan. Daarnaast waren er ook wekelijkse updates van momenten waarop we jongeren en politici in actie zien.

Wil jij als jongere of als organisatie zelf actie ondernemen rond het (jeugd)beleid in jouw gemeente? Gebruik #1000opinions, neem contact op via mail of met Naomi Costrop (VGC-jeugdraad) via Facebook.

In september 2018 lanceerde de VGC-jeugdraad de website 1000opinions.beDeze website richt zich naar Brusselse jongeren die voor de eerste keer gaan stemmen. 1000opinions.be wil hen informeren over en begeleiden naar de verkiezingen. Hoe moet je stemmen? Welke acties zijn er om jongeren in contact te brengen met de lokale politiek? Wat zijn de jongerenstandpunten van de verschillende politieke partijen? Je vindt het allemaal op deze nieuwe site. Benieuwd? Surf snel naar www.1000opinions.be.

Samen doen we Brussel bougeren!

1000 opinions: festival van jonge Brusselse gedachten 

Op 16 november 2016 organiseerde de VGC-jeugdraad een actiedebat voor Brusselse jongeren van 15 tot 25 jaar. Dit debat zette de gedachten van de jongeren over het leven in de stad in de spotlight. Geen enkel onderwerp werd uit de weg gegaan en de jongeren konden hun mening op tal van creatieve manieren uiten: graffiti, rappen, improtheater, debatteren, …  

Het actiedebat was een groot succes! Zo’n 150 jongeren lieten hun stem horen. Uit dit moment kwamen 4 speerpunten naar voor:

  1. Jongeren willen niet in Brussel blijven wonen
  2. Jongeren geloven niet dat de politiek zal investeren in hun ideeën
  3. Jongeren willen tweetalig onderwijs in Brussel
  4. De media zorgt voor een slecht imago van de Brusselse jongeren en is zo mede verantwoordelijk voor racisme

#meimediamaand

Naar aanleiding van de te eenzijdige en negatieve berichtgeving over Brusselse jongeren zette de VGC-jeugdraad in mei een project op: #meimediamaand. De jeugdraad daagde jeugdorganisaties en de media uit om Brusselse jongeren positief in beeld te brengen. Check #meimediamaand zeker eens op sociale media als Facebook en Twitter.

Fotogalerij: 
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions
Actiedebat 1000 opinions