Vraag en antwoord

Op zoek naar antwoorden?

© Michael De Lausnay

Het coronavirus (COVID-19) heeft serieuze implicaties op ons dagelijks leven en natuurlijk ook op jullie werking. We bundelden deze relevante informatie in de hoop zo een antwoord te bieden op jullie vragen.

jeugddienst team

Wat doet de jeugddienst allemaal en wat kunnen we voor jou betekenen? Ontdek het hier!

Help_vraagteken

Jong zijn is niet altijd gemakkelijk. Je hoofd zit soms bomvol vragen, maar waar vind je het antwoord? Wij helpen je alvast op weg!

buurtbewoners op bank bij spelende kinderen

Wat betekent buurtgericht werken voor jouw organisatie? Wat versta je onder ‘de buurt’? Wat wil je met hen bereiken? Waarom is het belangrijk dat je hen betrekt en hoe doe je dat?

Axibox: uitdagend klimparcours in Jeugdcentrum Aximax

Er zijn heel wat veiligheidsvoorschriften op het vlak van infrastructuur, verkeer, spelen en speeltoestellen, lichamelijke ongevallen, … Ken je die regels? Hoe communiceer je ze en hoe pas je ze toe?

ouder schrijft in voor sportactiviteit

Is jouw inschrijf- en prijzenbeleid transparant en op maat van de doelgroep? Ken je de afspraken en weet je hoe ze er zijn gekomen? Durf jij je inschrijf- en prijzenbeleid in vraag stellen?

kinderen op klimmuur in de stad

Waar vind je speelruimte in de stad? Wil je de stad op een creatieve manier ontdekken en ermee in interactie gaan? Deze fiche geeft je tools in handen om de stad als speelruimte te bekijken en op alternatieve manieren te betreden.

springkasteel

Een degelijke en functionele speelinfrastructuur of een speelinfrastructuur op maat van spelende kinderen. Hoe begin je daaraan?

Kinderen rond het Grote Boek van het Speelplein op speelplein Kastanjes (zomer 2013)

Iedere Brusselse (jeugd)organisatie wordt geconfronteerd met meertalige kinderen en animatoren. Welke uitdagingen en beperkingen brengt dit met zich mee? Hoe gaan jullie ermee om?

Pages