Studiedag Move It Kanal op 4 mei

Publicatiedatum: 
di 11/04/2017

Hoe beleven jongeren tussen 12 en 18 jaar uit de Kanaalzone cultuur? Aan welke vormen van cultuur participeren ze? En wat zijn hun interesses?

Brusselse kanaalzone_studiedag Move It Kanal

Move It Kanal is een vijfjarig stadsproject (2015-2021) van Lasso en de Opleiding Sociaal Werk van de Erasmushogeschool Brussel in samenwerking met JES vzw, d'Broej, RAB/BKO, L.E.S. Molenbeek, IHECS. Het doel is om de cultuurparticipatie van jongeren uit de Brusselse Kanaalzone te stimuleren door meer samenwerking tussen organisaties uit diverse gemeenschappen en sectoren (de culturele sector, het jeugdwerk en het onderwijs).

Naar aanloop van dit project werden jongeren (12-18 jaar) uit de  Kanaalzone bevraagd over hun cultuurbeleving en - participatie. De resultaten van dit onderzoek kom je te weten op de studiedag van de Erasmushogeschool Brussel - Opleiding Sociaal Werk in samenwerking met Lasso.  Na deze presentatie ga je zelf aan de slag in een van de vijf praktijkgerichte sessies.

De studiedag richt zich tot leerkrachten, cultuur- en jeugdwerkers en iedereen die benieuwd is naar de cultuurparticipatie van jongeren in de Brusselse Kanaalzone.

Inschrijven is verplicht en kan tot 24 april.

Alle informatie over de studiedag en de praktijkgerichte sessies vind je op de website van Lasso.