Stagiaire Kaat bij de jeugddienst

Publicatiedatum: 
do 25/10/2018

Maak kennis met Kaat, onze stagiaire bij de jeugddienst.

Foto van Kaat De Ceukelaire

Kan je je even kort voorstellen?
Mijn naam is Kaat De Ceukelaire, ik ben 22 jaar oud en studeer Sociaal Cultureel Werk in Brussel. Ik zit nu in mijn tweede jaar en ik doe momenteel mijn stage bij de jeugddienst.

Wat doe je allemaal bij de jeugddienst?
Ik houd bij welke evenementen en activiteiten er plaatsvinden in Brussel en vermeld deze op de facebookpagina en de website van de jeugddienst. Ik neem soms ook het Instagram-account van de jeugddienst over. En ik loop een beetje mee met alle collega’s om een goed beeld van de jeugddienst te krijgen en wat zij allemaal doen.

Wat zijn je hobby’s?
Al sinds mijn vijf jaar zit ik in de Chiro. Ik ben nu aan mijn vijfde jaar als chiroleidster bezig. Daarnaast speel ik graag volleybal en maak ik foto’s. Ik vind het leuk om flyers of affiches voor bijvoorbeeld chirofuiven te maken voor vrienden die mij dit vragen.

Wat vind je zo leuk of boeiend aan Brussel?
Brussel is een zeer diverse stad, waar je in contact komt met veel verschillende mensen en culturen. Er is enorm veel te doen op het gebied van cultuur, optredens, musea, winkels en ik kan blijven doorgaan. Ook vind ik Brussel een stad met hele mooie plekjes, waar je soms even naar moet zoeken. Maar het is vaak de moeite waard.

Wat is je favoriet plekje in Brussel?
Het stukje rond de Beursschouwburg, op de Anspachlaan, waar het sinds een paar jaar autovrij is en bruist van het leven. In de straatjes daarachter zijn er toffe cafés, restaurantjes om rustig met vrienden samen te zijn.

Wat vind je leuk? Wat vind je niet leuk?
Ik vind het leuk om naar de film te gaan met vrienden. En wat ik niet leuk vind is regen of sneeuw. Dat is nat en koud en niet leuk. Of mensen die onbeleefd zijn, daar kan ik niet tegen.

Waar droom je van?
Ik droom ervan om de hele wereld rond te reizen, alle culturen te ontdekken en te begrijpen. En natuurlijk ook prachtige landschappen en monumenten bezoeken.

Waar lig je wakker van?
Van alles wat slecht gaat in deze wereld: de opwarming van de aarde, hoe het er politiek aan toegaat. De onverschillige houding van mensen tegenover minderheden. Hoe ik zelf van de wereld een betere plaats kan maken.

Wat is je lievelingseten?
Ik eet heel graag Grieks, zoals mezze met feta, olijven, aubergines enzovoort ...