Save the date: Buitenspeeldag 18 april 2018

Publicatiedatum: 
di 07/11/2017

Schrijf het in je agenda: volgend jaar valt Buitenspeeldag op woensdag 18 april 2018. Wil je zelf iets organiseren? Laat het ons weten en krijg ondersteuning van de VGC jeugd- en sportdienst!

Logo buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen, tieners en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving. Anderzijds moet het organisaties en ouders stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in diezelfde omgeving. Dit hoogtepunt is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

Samen met jullie willen we nog meer Brusselse kinderen en jongeren stimuleren om buiten te spelen en gebruik te maken van de publieke ruimte. Voor de organisatie van activiteiten op deze Buitenspeeldag wordt beroep gedaan op lokale besturen of partners die zelf het voortouw nemen. Tegelijk is het een mooie gelegenheid om jullie eigen werking in de verf te zetten.
De deelname van de kinderen en jongeren aan de Buitenspeeldag is gratis. 

De focus van deze editie: creatief omgaan met  eigenschappen van de locatie en met materiaal dat dagelijks voorhanden is bij de kinderen.

Zelf organiseren?

Wil je graag zelf een Buitenspeeldag te organiseren in 2018? Super! Pols zeker al bij andere lokale partners of zij interesse hebben om samen een activiteit of activiteiten te voorzien. Samen maken we er een leuke namiddag van.

De VGC Jeugd- en Sportdienst voorzien het volgende:

  • algemene communicatie + individuele flyer voor elke organisator
  • aanvraag basismateriaal bij uitleendienst + logistieke ondersteuning
  • voorzien (sport)animatoren: het aantal sportanimatoren is heel beperkt en toekenning is afhankelijk van beschikbaarheid en aard van de activiteit of vrijwilligersvergoeding voor animatoren (€25)
  • voorzien van gezond 4uurtje
  • inschrijving activiteiten bij VVJ

Heb je als organisatie interesse? Laat het ons dan weten ten laatste op dinsdag 30 november 2017 via jeugddienst@vgc.be.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid.