Projectoproep ‘Oefenkansen Nederlands’ voor jongeren

Publicatiedatum: 
vr 10/03/2017

De voorbije jaren waren er veel interessante initiatieven rond oefenkansen Nederlands voor anderstaligen. Met de projectoproep ‘Oefenkansen Nederlands’ wil het Agentschap Integratie en Inburgering het aanbod aan oefenkansen Nederlands voor anderstaligen versterken.

Projectoproep Nederlands oefenen_tijdlijn

Organisaties en verenigingen die een project opzetten rond oefenkansen voor anderstaligen kunnen een aanvraag indienen. Welke projecten komen in aanmerking?
- projecten die de bestaande methodieken rond oefenkansen verbeteren, verspreiden en duurzaam maken
- nieuwe  projecten die andere organisaties kunnen inspireren
Voor Brussel komen alleen projecten in aanmerking die zich richten naar anderstalige jongeren van 16 tot 25 jaar. De nood aan oefenkansen Nederlands voor deze doelgroep is heel groot.

Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 50.000 euro per project. Heb je een idee voor een project? Dien je voorstel in voor 30 april 2017.
De geselecteerde projecten moeten starten op 1 september 2017 en ten laatste eindigen op 30 juni 2019. De projecten moeten minstens 12 maanden duren.

Interesse?
Kom dan naar het infomoment dat het Huis van het Nederlands op dinsdag 15 maart 2017 organiseert over deze projectoproep.
Inschrijven kan via de website van het Agentschap Integratie en Inburgering. Op die site vind je ook meer info over de oproep.