Brussel Helpt organiseert op 1 december de ‘Grootste Spaghettislag ter Wereld’ voor het goede doel

Publicatiedatum: 
di 23/10/2018

De jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, Brussel Helpt, steunt dit jaar het goede doel ToekomstATELIERdelAvenir, beter bekend als TADA. Op 1 december nodigen ze iedereen uit om spaghetti te gaan eten op verschillende plaatsen in Brussel. 

Affiche Brussel Helpt 2018

Wie of wat is TADA?
TADA is een zaterdagschool voor jongeren uit kwetsbare Brusselse buurten zoals Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht of Sint-Joost-ten-Node . Het is geen échte school, zoals de naam doet vermoeden, en zeker niet saai! Deze zaterdagen staan helemaal in het teken van praktijklessen, gegeven door vakmannen en –vrouwen zoals verpleegkundigen, computerexperts of regisseurs. In gecreëerde ideeënlabo’s en experimenteerruimtes kunnen de tieners zich uitleven, nieuwe ervaringen opdoen, competenties oefenen en zichzelf ontwikkelen. Daarnaast werken ze ook aan hun positief zelfbeeld voor de toekomst. In 2018 bestaat TADA vijf jaar

Meedoen?
Meedoen met de actie ‘Grootste Spaghettislag ter Wereld’ is heel gemakkelijk. Op de website brusselhelpt.be kan je tot en met woensdag 28 november spaghetti (bolognaise, veggie en halal)bestellen, voor maar 10 euro per persoon. Dit bedrag kan je online storten of doneren via je gemeenschapscentrum. Kom dan op zaterdag 1 december naar één van de deelnemende locaties om gezellig samen je spaghetti te eten. Ook Jeugdcentrum Aximax doet mee met Brussel Helpt. Geniet van een goed bord veggie-spaghetti met zicht op de skyline van Brussel. Ketjes kunnen onder toezicht ravotten in de sportzaal vol spelmogelijkheden en een klimparcours.

Kook je zelf graag?
En wil je meer doen dan alleen spaghetti eten? Dan kan je zelf ook spaghetti klaarmaken. Op de website brusselhelpt.be kan je je inschrijven via de link ‘ik maak spaghetti’ en je actie registreren. Dan kunnen de mensen ook bij jou thuis komen eten voor het goede doel.