Brussel Helpt Les Gazelles de Bruxelles

Publicatiedatum: 
do 16/11/2017

Dit jaar staat de jaarlijkse solidariteitsactie Brussel Helpt in het teken van Les Gazelles de Bruxelles. BRUZZ, de VGC-Sportdienst, gemeenschapscentra, LOGO, bibliotheken en Muntpunt slaan de handen in elkaar om er een ijzersterke editie van te maken.

Foto van Les Gazelles de Bruxelles

“Les Gazelles de Bruxelles” wil via joggen volwassenen uit kansengroepen versterken en ontmoeting tot stand brengen. Iedereen die geen of moeilijk toegang heeft tot sport behoort tot hun doelgroep: mensen in armoede, nieuwkomers, mensen zonder papieren… Les Gazelles beoogt een sociale en culturele mix waarbij er door sport ontmoeting en uitwisseling ontstaat. Op die manier bouwen ze, tijdens het joggen, bruggen tussen kansarmen en kansrijken. Lopen is een ideale manier om dit doel te bereiken aangezien het goedkoop en gezond is, mensen het samen doen en het je letterlijk en figuurlijk op weg zet. Wil je meer weten over hun verschillende trainingsmomenten en -locaties, neem dan zeker eens een kijkje op hun website lesgazellesdebruxelles.be.

Om geld in te zamelen zullen verschillende acties worden opgezet, met lopen als rode draad. Onder meer de Park Miles die op 4 zaterdagvoormiddagen worden georganiseerd in 4 parken in Brussel. Het doel is al lopend geld in te zamelen. De afstand bedraagt 5 km en de start zal steeds om 10u00 worden gegeven. Je kunt de afstand lopend, wandelend of met een mix van beide afleggen. Er is geen tijdregistratie voorzien, het samen plezier beleven aan de Park Miles staat centraal. Deelname bij voorinschrijving is gratis, een inschrijving ter plaatse kost 5 EUR. Schrijf je snel in via www.brusselhelpt.be/campaigns.

Een overzichtje van de Park Miles:

  • 25/11: Woluwe park in Sint-Pieters-Woluwe
  • 02/12: Elisabethpark in Koekelberg
  • 09/12: Dudenpark in Vorst
  • 16/12: Koning Boudewijnpark in Jette

Naast het lopen zullen er ook randanimatie, versnaperingen, muziek, … worden voorzien. Kortom een loopfeest voor het goede doel. Start alvast met de training en het zoeken van sponsors!

Alle informatie over Brussel Helpt vind je op www.brusselhelpt.be.